VILNIUS ir SOSTINĖS ribotas leidimas

MICHELIN žvaigžde įvertintas šefas Tadas Eidukevičius ne kartą įrodė, kad virtuvė nėra tik vieta gaminti, tai erdvė, kur gimsta skonių istorijos. Restoranas „Demoloftas“ peržengia tradicinės gastronomijos ribas, nes čia drąsūs deriniai ir netikėtos ingredientų transformacijos keičia suvokimą, kas yra saldu, kartu ar rūgštu, o tai labai artima „Vilniaus pergalės“ filosofijai. Bendradarbiavimo rezultatas – dvi naujos skonių istorijos, įkvėptos šefo kūrybinės laisvės, eksperimentų ir bendro siekio atrasti tai, kas dar nepatirta.

SOSTINĖS Mėlynės ir
mėta
Po trapiu tamsaus šokolado sluoksniu paslėpėme Lietuvos miškų tyloje prisirpusių mėlynių ir vėjyje soduose banguojančių mėtų intrigą. Magiška formulė, padėjusi sujungti saldžią vasaros kaitrą ir gomurį šaldančią žiemos gaivą į nerūpestingą skonių kokteilį. Ne pirma, bet saldžiai nuodėminga silpnybė.

VILNIUS Amaretas, slyva ir
peletrūnas
Peržengėme laiko ir erdvės ribas, kad po tamsaus šokolado apvalkalu sutalpintume dalį pasaulio skonių. Rudeniška lietuviškų sodų šiluma alsuojančios saldžiarūgštės slyvos persismelkia Renesanso Italiją menančio amareto likerio aromatu ir Azijos stepėse karaliaujančio peletrūno prieskonine gaiva, kad skirtingos kultūros susijungtų į vieną gurmanišką istoriją. Saldainis, perkėlęs skonių transformacijos meną į naują lygį.